diumenge, 24 de febrer del 2008

De “mani”, contra el traçat de la C-15

Sóc poc donat a anar a manifestacions, però avui era necessari, i aquest matí, abans d’acompanyar els companys del PP d’Olivella, en la Paella Popular que han organitzat, hem anat de “mani”, una “mani” un tant particular. L’objecte de la reivindicació és la disconformitat amb el traçat proposat pel Govern de la Generalitat, per la nova autovia entre Vilanova i Vilafranca, al seu pas per Canyelles.

Mira que els tripartits, en qualsevol de les seves versions, des de la 1.0, fins a la 2.0 actual, són primmirats en això de les autovies. Doncs ho són a tot arreu, menys en aquest cas a Canyelles, on hi pretenen fer una barbaritat. El cert, és que la solució que menys impacte causaria, seria desdoblar el traçat actual, però el Govern s’ha entestat en fer-ne un de nou, travessant el Puigmontgrós. La solució que ara es proposa, i que ja es proposava en les primeres al·legacions al projecte, és un desplaçament del traçat que permetria varis trams soterrats, i d’aquesta manera un menor impacte sobre el territori, i sobre Canyelles. He de dir que en aquest tema, el nostre regidor del PP de Canyelles, el Dani Vidal, ha estat des del primer moment encertat en tots els plantejaments que ens ha fet.

Que té de particular la “mani”? Doncs que hi érem tots. Tots els alcaldes de la comarca (cinc del PSC i un d’IC), i totes les forces polítiques. Tots plegats manifestant-nos, al costat de la plataforma cívica que s’ha creat, contra el projecte del Govern de la Generalitat. I és que no dona la impressió que el Govern tingui la més mínima intenció de rectificar, pels fets sí, però també aquesta és la impressió que en vaig treure d’una breu conversa amb el Conseller Nadal, als passadissos del Parlament, fa uns pocs dies.

Desitjo molt sincerament que el Govern rectifiqui, per què si no el mal que faran a aquest poble serà molt important. Des de les meves humils responsabilitats, poden comptar amb el meu suport i el del meu partit, no només a la comarca, si no també a les institucions de Catalunya. No tothom pot dir el mateix.