divendres, 15 de febrer del 2008

CiU ho té clar

Estem en plena precampanya de eleccions generals, les enquestes publicades delaten un empat tècnic entre PP i PSOE, atès que les diferències percentuals que reflecteixen són inferiors als marges d’error de les enquestes. El guanyador de les eleccions serà qui connecti millor amb els ciutadans durant els propers 24 dies que queden per les eleccions.

Amb aquest panorama, no és aventurat afirmar que el 10 de març, el paper dels grups minoritaris al Congrés, serà important per a la formació del nou Govern. Un d’aquests, CiU, que històricament s’ha implicat, per bé o per mal, en la governabilitat d’Espanya, passa per un moment delicat: el seu candidat Duran i Lleida ha quedat malhauradament, fora de joc (aprofito per dessitjar-li una ràpida recuperació) i el líder de la federació, mas, ha pres les regnes de la campanya, després de les desafortunades declaracions “guerra civilistes” del candidat Macias.

El missatge torna a ser, que el preu per donar suport a un govern del PSOE, és entregar-li el govern de la Generalitat. La notícia no és la obsessió dels nacionalistes amb el govern de la Generalitat, si no que CiU, mostra d’una forma clara, la seva preferència per un govern del PSOE.

Cal doncs, que els possibles votants de CiU, també ho tinguin clar, i si no volen altre vegada un govern del PSOE, a Catalunya només hi ha una opció, el PP.